-->WIJ STAAN VOOR CONTINU VERBETEREN VAN BEDRIJF EN BEDRIJFSVOERING


Doel van de Kwaliteitskring Twente is het uitwisselen en bevorderen van kennis over kwaliteitsmanagement en het bijeen brengen van professionals die werkzaam zijn op dit vakgebied bij een bedrijf of organisatie in Twente. De verengiing organiseert lezingen, bedrijfsbezoeken en masterclassess op het gebied van kwaliteitsmanagement. Tijdens onze bijeenkomsten, fysiek en/of digitaal, is er volop gelegenheid om interactief te reageren op de verkregen informatie en met vakgenoten ervaringen uit te wisselen.

 

De Kwaliteitskring Twente maakt deel uit van het Landelijk Overleg Kwaliteitskringen, een verband van de 8 kwaliteitskringen,  en biedt daarmee een landelijk netwerk van kwaliteitsprofessionals. In Twente zijn we mede-initiatiefnemer en partner van Ondernemend Twente, het samenwerkingsverband van de 29 Twentse netwerkorganisaties. Via deze samenwerkingsverbanden bieden we onze leden toegang tot overkoepelende bijeenkomsten en events. 

 

Donderdag 24 september ALV en Masterclass 'Succesvol pitchen en presenteren' van Patrick van Gils


Op donderdag 24 september organiseren we onze 50e Algemene Ledenvergadering gevolgd door een Masterclass van Patrick van Gils bij De Houtmaat te Hengelo. 

Vanwege de Coronamaatregelen is het aantal deelnemers dat fysiek aanwezig kan zijn beperkt. Daarom bieden we de vergadering en aansluitende masterclass ook digitaal aan via MS Teams. 

De Masterclass 'Succesvol pitchen en presenteren' van Patrick van Gils wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partners One Twente en IDC. 

Kijk bij de agenda voor meer informatie.

Online inspiratiesessie 22 september Thema 'medewerker gedreven innovatie'


Beste KKT leden,

Graag nodigen wij jullie uit voor een online inspiratiesessie op dinsdag 22 september (14:30 – 16:45 uur) van de kwaliteitskring Noord-Holland op het programma.

Onderwerp: medewerker gedreven innovatie door Willem Nooij (CEO Coimbee, Lean Black belt)

 Benieuwd? Meld je dan snel aan voor deze interactieve online inspiratiesessie! Via www.kknh.nl

 

 

Lees meer  >

SLIM subsidieregeling Leren en ontwikkelen voor het MKB in Oost Nederland beschikbaar: 2e aanvraagtermijn start 1 september!


Ontvang tot 80% van 25k terug!

Subsidies in het kader van leven lang ontwikkelen in het mkb en in het grootbedrijf in de sectoren landbouw, horeca en recreatie (Stimuleringsregeling voor leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen en specifiek voor de grootbedrijven in de landbouw-, horeca- of recreatiesector)

Voor meer informatie: https://www.uitvoeringvanbeleidszw.nl/subsidies-en-regelingen/slim

 

 

Lees meer  >

Kwaliteitsmanagement tijdens de corona-crisis


corona

Beste leden, 

We leven momenteel in een vreemde tijd. Helaas hebben we vanwege de maatregelen tegen het coronavirus alle KKT activiteiten van het lopende verenigingsjaar moeten afzeggen. Heel jammer voor ons en voor de enthousiaste bedrijven, maar gezondheid gaat voor alles. We hopen en wensen dat jullie en al jullie familieleden gezond zijn en blijven. 

Ondertussen denken we als bestuur en programmacommissie na over de mogelijkheden die we hebben om met elkaar toch in contact te blijven en zo elkaar mogelijk digitaal te blijven ontmoeten om kennis uit te wisselen over kwaliteitsthema's. Heb je een idee voor een activiteit op afstand, laat het ons dan vooral weten (info@kwaliteitskringtwente.nl)

Corona - crisis of kans?


blog MdeGrootDe wereld staat in brand! Het corona virus grijpt om zich heen. En wat betekent dat voor ons? Ik zie mijn buurman zijn huis schilderen, mijn andere buren maken de tuin zomer klaar en mijn overburen zijn dagelijks aan het joggen. Allemaal goede activiteiten om er weer tegenaan te kunnen.

En wat doe jij met je onderneming? Zitten we in een crisis of biedt deze tijd ook kansen om je organisatie weer fit te maken voor het moment dat de vraag weer aantrekt? Op welke manier kan jij deze periode gebruiken om je eigen onderneming een opknap beurt te geven?
Ik deel 3 tips die je nu kunt toepassen, om straks effectiever te zijn in en met je organisatie.

 

Lees meer  >

Uitnodiging QESSH 2020 event op 25 maart 2021


Best KKT-lid,

Veel nieuwe eisen worden gesteld aan onze managementsystemen.

Continue Verbeteren in de breedste zin? Daar gaan we met z'n allen voor, toch?

Daarom organiseren de Kwaliteitskringen op 25 maart 2021 het QESSH* Event 2021.

Lees meer  >

Cybersecurity: laat je bedrijf scannen (maakindustrie)


 

Maakbedrijven in Oost-Nederland kunnen een weerbaarheidsanalyse laten uitvoeren bij het Cybersecurity Centrum Maakindustrie. Samen met cybersecurity professionals hebben we een scan ontwikkeld waarin je bedrijf wordt geanalyseerd op techniek, mens en organisatie. De scan biedt inzicht in de digitale weerbaarheid van je bedrijf en concrete adviezen om je weerbaarheid te vergroten.  

 

Voor meer informatie over de scan klik door op de volgende link: https://cybersecuritymaakindustrie.nl/nl/services/cybersecurity-scan/

 

Erelidmaatschap KKT voor Gerard Berendsen


Na 23 actieve inzet binnen de KKT, waarvan 14 jaren voorzitter en kartrekker van de Opleidingscommissie, heeft het KKT -bestuur Gerard Berendsen het erelidmaatschap van de vereniging toegekend. Gerard heeft jarenlang een bijzondere rol gespeeld in het KKT bestuur. Mede door zijn passie voor ontwikkeling en training hebben veel KKT leden kennis kunnen opdoen van het vakgebied Kwaliteitsmanagement.  

Gerard bevindt zich nu in goed gezelschap van Ab Meirik, ons andere erelid. 

Wij bedanken Gerard voor zijn jarenlange inzet voor de KKT en hopen dat hij als erelid nog lang naar onze bijeenkomsten mag komen. 

Onderschrift
Uitreiking erelidmaatschap KKT aan Gerard Berendsen door voorzitter Joost Brinkhuis
Onderschrift

Sufficio QESH 4.0 Event


Op 24 september vond het eerste QESH 4.0 event plaats in Scherpenzeel. Dit event werd georganiseerd door de gezamelijke Nederlandse Kwaliteitskringen. 

In vervolg op deze interessante en plezierige samenwerking zullen de leden van de KKT in het komende jaar meer informatie ontvangen over bijeenkomsten van andere kringen en samenwerkingspartners, artikelen en ontwikkelingen op kwaliteitsgebied. 

QESH zaal

Lees meer  >

Regiodeal Twente 2019 - Geld beschikbaar voor projecten in Twente


Regio Deal Twente

Op 16 november 2018 werd bekend dat het Rijk 30 miljoen euro uit de Regio Envelop beschikbaar heeft gesteld voor het voorstel ‘Twente Groen Technologisch Topcluster’. Met daarnaast financiële bijdragen van provincie Overijssel, Twentse gemeenten, kennisinstellingen en ondernemers kan een flinke impuls aan de hele regio worden gegeven. Deze deal moet nog definitief gesloten worden door Rijk en regio, dit zal voor de zomervakantie plaats vinden. Via dit document krijgt u meer inzicht in de elf projecten, de beoogde resultaten en de betrokken partijen.

De 11 projecten uit de Regio Deal kort uitgelegd-> lees meer

Lees meer  >

Privacyverklaring leden Kwaliteitskring Twente


Kwaliteitskring Twente (KKT), gevestigd aan Robertinkkamp 32, 7524 BP Enschede, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

 
Lees meer  >

Agenda

Fysieke ALV en Masterclass 'Succesvol pitchen en presenteren'
Houtmaatweg 9, 7556 PC Hengelo
Online ALV en Masterclass 'Succesvol pitchen en presenteren'

Kennismaken?

Wilt u een keer kennismaken? Kom dan op onze volgende activiteit.
 

Aanmelden

Verslagen

Vind hier alle verslagen van diverse evenementen

Publicaties

Vind hier onze publicaties