2024 02 13 KKT Bedrijfsbezoek Europastry


Op 13 februari 2024 hebben we een kijkje gekregen in de wereld van Europastry International in Oldenzaal, in hun operatie en de kwaliteitseisen waaraan voldaan moet worden.

Het is van oorsprong een familiebedrijf van Spaanse origine. In 30 jaar tijd is men gegroeid van een regionale bakker naar een wereldwijd B2B concern met 1.4 miljard omzet. Men produceert met name Amerikaans bakkerij-producten zoals dougnuts en popdots. Het is nog steeds een familiebedrijf met een eigenaar die als doel heeft om al zijn winst weer te herinvesteren in zijn ondernemingen. Dat heeft erin geresulteerd dat in Oldenzaal een State of Art bedrijf is neergezet waar naast het huidige pand alweer een nieuw pand wordt gebouwd voor een nieuwe productielijn (american cookies).

B-J  Hudepohl, Plant director, nam de aftrap met een presentatie over C.S.R.D.: een Europese richtlijn voor duurzaamheidsrapportage. Deze richtlijn verplicht ondernemingen te rapporteren aan de overheid over hun duurzaamheid door middel van verschillende duurzaamheidscriteria. Hierin is Europastry leidend, deze systematiek gebruiken ze om echt stappen te zetten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Hierna kwam de presentatie door Gert Bijker, QA Manager. Hij vertelde welke kwaliteitseisen aan Europastry opgelegd worden, door zowel de overheid als door de afnemers.

  • Als eerst komt voedselveiligheid (HACCP) aan bod, hiervoor volgen zij 2 erkende systemen, te weten IFS en BRC, met onaangekondigde audits.
  • Daarna volgen duurzaamheidseisen voor gebruik van cacao, palmolie, soja, met ieder hun eigen kwaliteitseisen
  • De volgende eis is aantonen dat je werkt volgens de OESO-standaarden op het gebied van ketenverantwoordelijkheid, mensenrechten, kinderarbeid, milieu en corruptie
  • Tot slot heb je nog specifieke afnemers met name uit Engeland met hun eigen kwaliteitseisen die soms haaks op andere eisen staan

De middag werd vervolgd met een rondleiding door de fabriek, uiteraard na eerst aan strenge hygiene-eisen te hebben voldaan. In de fabriek werden drie productielijnen gevolgd o.a. de doughnutlijn waarbij gerezen deeg in hun vorm uitgestoken wordt, gelamineerd en na het rijsproces wordt gefituurd en vervolgens bestrooid met chocola en dergelijke, daarna ingevroren en in grote dozen vervoerd en op locatie afgebakken.

We danken B-J en Gert hartelijk voor de tijd en moeite die zij erin hebben gestoken om ons een leerzame en zeer geslaagde middag te bezorgen!

2023 10 19 KKT Bedrijfsbezoek bij 2G Energy AG


Het bezoek op 19 oktober aan 2G Energy AG door onze kwaliteitskring was met 17 deelnemers goed bezocht. Julian Efker en Andre Banken namen ons mee vanaf de start in een garage in Ahaus tot het huren van een bedrijfshal in Heek tot de toonaangevende internationale producent van warmtekrachtkoppelingsinstallaties (WKK) voor de decentrale opwekking en levering van elektriciteit en warmte. De productportefeuille van deze WKK’s  omvat installaties met een elektrisch vermogen tussen 20 kW en 4.500 kW voor werking op aardgas, biogas en waterstof. In de uitgebreide rondleiding was te zien, hoe de veel in eigen ontwikkeling ontstane installaties van klein tot groot grotendeels handmatig opgebouwd en uitvoerig getest werden. Dit alles gebeurde in overzichtelijke, logisch opgebouwde hallen in een schone werkomgeving.

Lees meer  >

2023 06 30 KKT Feestelijke afsluiting van het 50-jarig jubileumjaar!


Het kwaliteitsjaar hebben we in stijl afgelosten in Ootmarsum. Wat een prachtige dag voor het prachtige programma dat RV Actief voor ons geregeld heeft.

We zijn gestart met een bezoek aan Brouwerij Othmar waar we een ontzettend leuke rondleiding kregen met dank aan onze bevlogen gids. Uiteraard zijn we daarna nog gebleven voor een kwaliteitskeuring van een aantal biertjes uit de brouwerij.


 

 

  

 

Lees meer  >

2023 05 11 KKT Bedrijfsbezoek Voith Paper Fabrics B.V.


Twents vernuft bij Voith

Op 11 mei 2023 was Kwaliteitskring Twente te gast bij Voith Paper Fabrics te Haaksbergen. We werden gastvrij ontvangen en kregen na een inleidende presentatie een uitgebreide rondleiding door dit bijzondere bedrijf dat pal in het centrum van Haaksbergen is gevestigd.

Lees meer  >

2023 02 21 KKT Boekpresentatie Jaap Scholten over de oorlog in de Oekraďne


Saving Lives. Protecting People | Protect Ukraine

Schrijver Jaap Scholten heeft een bijzonder jaar achter de rug. Op dinsdag 21 februari vertelde hij aan een zaal met 23 aanwezigen over de verbazing, woede en kracht van de Oekraïners. Ondersteund met foto's en filmpjes zagen en hoorden we wat de Russen in de afgelopen jaar hebben aangericht en hoe Jaap en enkele vrienden actief werden om de Oekraïners te ondersteunen bij hun strijd. Met het kopen en leveren van o.a. medicijnen, gereedschap en beschermingsmiddelen helpt hij nu vanuit zijn woonplaats in Hongarije de Oekraïners verder. 

Mocht je (alsnog) geïnteresseerd zijn in zijn verhaal en/of de stichting voor hulp aan de Oekraïners willen ondersteunen? Kijk dan op de website: www.protectukraine.nl

Lees meer  >

2022 11 09 KKT Themabijeenkomst “Continu verbeteren borgen in cultuur”


Het KKT bestuur nodigde alle leden uit voor de eerste fysieke themabijeenkomst bij TWW in Borne afgelopen woensdag 9 november 2022. Het thema dat uit de enquête onder de leden naar voren is gekomen was: “Continu verbeteren borgen in cultuur”. Een bewust kleine groep van 12 leden sprak samen over dit thema en deed waardevolle inzichten op.

De bijeenkomst ging over het borgen van continu verbeteren. Dit gaat vaak via documenten, maar die hebben op zichzelf vaak weinig effect. En we weten dat de beste vorm van borging Poka Yoke is (het is zo ingericht dat het niet mis kan gaan). Neem als voorbeeld een USB-stekker, die kan er maar op één manier ingestoken worden. Welke oplossing ook gekozen wordt, borging in de cultuur inclusief in waarden, normen, mindset, houding en gedrag is essentieel.

Lees meer  >

2022 05 16 KKT rondleiding bij RTV Oost


Op maandagavond 16 mei was de Kwaliteitskring op bezoek bij RTV Oost.

Jaap Hilbink, Manager Faciliteiten, nam ons mee in zijn presentatie over de uitdagingen waar RTV Oost mee te maken heeft in deze gedigitaliseerde wereld. Hij schetste ons eerst een stukje geschiedenis waarin 1985 Radio Oost begon als “Omroep voor Overijssel” en in 1992 de regionale televisie startte als RTV Oost.

In 2000 werd het een calamiteitenzender tijdens de Vuurwerkramp in Enschede.

Lees meer  >

2022 03 23 KKT bedrijfsbezoek aan Equinix Data Center


Op woensdag 23 maart was de Kwaliteitskring op bezoek bij het datacenter van Equinix in Enschede. Datacenters bieden beveiligde omgevingen voor data. In Nederland staan de datacenters van Equinix in Amsterdam, Zwolle en Enschede.

We werden bij dit high tech bedrijf ontvangen met koffie en heerlijke macarons. Na de inleiding door onze voorzitter Joost Brinkhuis, trapte Frank van der Heijden, directeur van Equinix af met een korte film over Equinix waarin getoond werd dat dit internationaal opererende bedrijf dé specialist is in internetverbindingen en datacenters.

 

Lees meer  >

2021 10 28 KKT bedrijfsbezoek Bolk Logistics


Op donderdag 28 oktober was Kwaliteitskring Twente te gast bij Bolk Logistics in Hengelo. Deze logistieke tak van transportbedrijf Bolk is gevestigd naast de Combi Terminal Twente en verzorgt hier de opslag en verlading van pallets met zoutproducten van het naastgelegen Nobian (voorheen Akzo).

We werden bij dit oer-Twentse bedrijf stijlvol ontvangen met krentewegge bij de koffie. Vervolgens waren er een aantal presentaties, over de historie van het bedrijf Bolk en de samenwerking met Combi Terminal Twente, over de dienstverlening aan Nobian en de automatisering van het Hengelose warehouse en ten slotte over de inrichting van de HSEQ-organisatie bij Bolk.

Lees meer  >

20 april 2021 Online Bijeenkomst KKNH bijeenkomst 'Verandermanagement voor niet-verandermanagers'.


Op 21 april 2021 organiseerde KKNH van de succesvolle bijeenkomst 'Verandermanagement voor niet-verandermanagers'.

Petra Kuipers heeft online een interactieve flitscursus 'Verandermanagement voor niet-verandermanagers' gegeven.

Hierin heeft zij haar inzichten, praktische voorbeelden en tools gedeeld waar wij direct zelf mee aan de slag kunnen.

Zoals beloofd, hierbij de presentatie die zij hierbij heeft gebruikt.

20210420 kwaliteitskring flitscursus veranderen

28 januari 2021 tweede themasessie Business Continuity (BC)Na een korte inleiding in enkele begrippen van Business Continuity door Onno Coster (Coster Consult) kwamen Jan Schapink en Niels Langhout (Eaton Industries) aan het woord met een uitvoerige presentatie over Business Continuity Management bij Eaton.

 

 


 

Lees meer  >

10 december 2020 Themasessie ‘Business continuity in de praktijk’


Kort verslag


Deze eerste themasessie over het jaarthema van de KKT (Business Continuity) begon met een kleine peiling onder de deelnemers. De resultaten staan hieronder.

Lees meer  >

Remote auditen in Coronatijd


Matthijs Dierick, DNV GL, neemt ons mee in de werkwijzen van DNV en de ervaringen met remote auditen. 

            matthijs D 

Lees meer  >

06-02-2020 bedrijfsbezoek Demcon


Met een groot gezelschap (35 personen) waren we deze middag te gast bij Demcon

Na de ontvangst in het geheel nieuwe productiepand, waar we de eerste gasten waren, nam dhr. Sytze Spijksma het woord voor een algemeen bedrijfsoverzicht. In 1993 begonnen als spin-off van de UT in de mechatronica.
Nu, een kleine 30 jaar later met 7 locaties in binnen- en buitenland en 700fte. Over groei gesproken! Demcon ontwikkelt activiteiten in o.a. de volgende sectoren: Hi-Tech systems, Medical systems en Robotic Systems.

Lees meer  >

28-11-2019 bedrijfsbezoek Eaton Industries Netherlands B.V. in Hengelo


De middag startte met een aantal korte KKT mededelingen, waarna de directeur van de Eaton locatie in Hengelo, de heer David Rees, in een korte introductie vertelde over Eaton.
Eaton is een powermanagementbedrijf met in 2018 een omzet van $21,6 miljard. Zij bieden energie-efficiënte oplossingen die hun klanten helpen om hun elektrische, hydraulische en mechanische energie efficiënter, veiliger en duurzamer te beheren. Eaton wijdt zich aan het verbeteren van de levenskwaliteit en het milieu door het gebruik van powermanagementtechnologieën en -diensten. Eaton telt wereldwijd ongeveer 99.000 medewerkers en levert producten in meer dan 175 landen.
Eaton heeft 4 bedrijfstakken: Electrical, Hydraulics, Aerospace en Vehicle.
Eaton Industries Netherlands B.V. valt onder de groep Electrical.
Eaton Industries Netherlands B.V. ontwikkelt, produceert en verkoopt producten, al meer dan een eeuw, voor schakelen, verdelen en beveiligen van elektrische energie op laag- en middenspanningsniveau. De merknaam Holec (vroeger Hazemeijer) is een goede bekende voor nutsbedrijven, elektrotechnische installateurs in de lichte en zware industrie.
In een overzicht liet de heer Rees zien dat Eaton in staat is klantgerichte oplossingen te bieden die voorzien in de behoeften van datacenters, industriële ondernemingen, instellingen, overheid, nutsbedrijven, commerciële bedrijven, particuliere sector, IT-bedrijven en markten voor missie-kritische toepassingen en OEM.

Lees meer  >

16-10-2019 Watson Marlow Bredel B.V. te Delden


Op 16 oktober waren 21 KKT-leden op bezoek bij Watson Marlow Bredel B.V. te Delden, hierna te noemen Bredel. Dit in de jaren 60 opgericht bedrijf is ’s werelds meest vooraanstaande producent van slangenpompen. Momenteel is Bredel onderdeel van de Watson-Marlow Fluid Technology Group. Bredel slangenpompen of peristaltische pompen zijn droog zelfaanzuigend en ideaal voor het verpompen van abrasieve, bijtende, afschuifgevoelige en hoog-viskeuze vloeistoffen. Uitvoeringen en toepassing zijn legio, van beton via chemie naar food en pharma. Er zijn sindsdien ruim 130.000 pompen geproduceerd en wereldwijd verkocht. www.watson-marlow.com

Lees meer  >

16-04-2019 KKT College Tour Brink Climate Systems & AWL Techniek


De KKT Collegetour met als onderwerp het jaarthema “Waarde van het werkplezier” was een door alle betrokken partijen goed voorbereide dag, zeer leerzaam, boeiend en zo als het hoort ook gezellig.

De colleges begonnen al in de bus waar Eric van de Straat een inleiding gaf over de belangrijkste peilers van het werkplezier, autonomie, betrokkenheid en bevlogenheid. Hij lichtte de impact van werkplezier op de maatschappij toe aan de hand van een aantal onderzoeken. Hij gaf zijn toehoorders ook al vast de stellingen mee die bij Brink en AWL nader zouden worden bediscussieerd.

Lees meer  >

2019 03 12 Introductie workshop Agile & Scrum


Op 12 maart j.l. vond in de unieke locatie Rijksmuseum Twenthe een uitermate interessante, leuke en actieve introductieworkshop plaats over de Agile-filosofie en de Scrum-methodiek.

Remko Tieman en Davy Lufting van Q-Consult Progress Partners hebben bijna 40 leden van de KKT in een middag kennis laten maken met eerst de filosofie van Agile en vervolgens de Scrum-methodiek waar de Agile filosofie mee toegepast kan worden.

Voor veel organisaties is het een uitdaging om te voldoen aan de steeds sneller veranderende klantvraag. Het moet transparanter, sneller, beter en tegen minder kosten. Hierop reageren organisaties met steeds slimmere manieren van organiseren, communiceren en samenwerken. Agile en Scrum helpen hierbij!

Lees meer  >

22-11-2018 Opra Turbines


De KKT leden worden ontvangen in het Shared Facility Center van het High Tech Systems Park in Hengelo. De bijeenkomst wordt geopend door de KKT voorzitter die daarbij nog even gebruik maakt voor het doen van enkele KKT huishoudelijke mededelingen. 

Directeur Frans Sanders geeft een introductie over OPRA en houdt een enthousiast verhaal over de 2Mwatt radiale gasturbine die het bedrijf ontwerpt, bouwt en onderhoud. 

Lees meer  >

05-04-2018 College Tour Desso Waalwijk


Het thema voor deze College Tour is ‘cradle to cradle’. Met 16 deelnemers gaan we per bus op weg naar Brabant om Koninklijke Ahrend en Desso Tapijt te bezoeken. Onderweg smaken de koffie, thee, fruit en gevulde koeken uitstekend. Na een zeer goed verzorgde lunch en een korte rit zonder files kwamen wij aan bij Desso in Waalwijk.

Lees meer  >

14-02-2018 Benchmark Electronics,


Al 45 jaar aanwezig

Het gebouw van Benchmark werd oorspronkelijk voor Philips gebouwd in 1972, hetzelfde jaar waarin de KKT werd opgericht. Nadat Philips vertrok vestigde Pemstar zich in het gebouw en dat bedrijf werd in 2007 overgenomen door het Amerikaanse Benchmark Electronics Incorporated.

Lees meer  >

08-01-2018 Rode Loper


Nieuwjaarsijeenkomst 2018 Twentse Netwerkorganisaties groot succes!

Meer dan 600 deelnemers van de netwerkorganisaties waren aanwezig op deze interessante en gezellige bijeenkomst in Hengelo.

Fotograaf (Eric Brinkhorst)

Lees meer  >

19-05-2017 Activistenavond Ootmarsum


Gepubliceerd: 29-05-17

Op 19 mei was het weer tijd voor de jaarlijkse activisten avond, georganiseerd om alle actieve leden van de diverse commissies te bedanken voor hun inzet van het afgelopen jaar.

Lees meer  >

18-05-2017 Kringmiddag Koninklijke Gazelle NV


Gepubliceerd: 12-06-17

Op 18 mei 2017 was de KKT met een groep van circa 30 leden welkom bij Koninklijke Gazelle NV in Dieren. 2017 Is een bijzonder jaar voor Koninklijke Gazelle want men bestaat namelijk 125 jaar.

Lees meer  >

19-04-2017 College tour NFI Den Haag


Met pakweg 25 personen heeft de Kwaliteitskring Twente op 19 april 2017 het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag bezocht. Het NFI verricht forensisch onderzoek en staat regelmatig in de belangstelling.

Lees meer  >

14-03-2017 bedrijfsbezoek Electromach


Gepubliceerd: 13-05-17

Op 14 maart 2017 was de KKT met een groep van circa 25 leden welkom bij Electromach in Hengelo.

Lees meer  >

8-12-2016 Kringbijeenkomst Thales


Gepubliceerd: 22-12-16

Op donderdag 8 december waren we welkom voor een kringbijeenkomst in de nieuwe gebouwen van Thales in Hengelo. We beginnen in de Van Gogh zaal van het Shared Facility Centre.
Lees meer  >

11-10-2016 Kringbijeenkomst Zeton


Gepubliceerd: 18-10-16

Op het eerste gezicht lijkt Zeton een heel gewoon bedrijf zoals er zo velen zijn, maar, staat daar geen tent op het dak….? Deze kringmiddag van de KKT zijn we te gast bij Zeton in Enschede en eenmaal binnen in dit mooie pand komen we er als snel achter dat we bij een bijzonder bedrijf zijn beland.

Lees meer  >

46e ALV op 14-09-2016


Gepubliceerd: 15-09-16

Op 14 september vond de 46e Algemene Ledenvergadering van de Kwaliteitskring Twente plaats. Hiervoor was deze keer voor een prachtige locatie gekozen, de Oude Usselerschool in Enschede.

Lees meer  >

Agenda

KKZH filmclub Brandmeester
Nieuwstraat 60-62, 3311 XR Dordrecht
NNK - Wintercamp 2024
Aanmelden vóór 2-1-2024 middels email naar info@kwaliteitnederland.NU o.v.v. 'Aanmelding Wintercamp’
Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht
SAVE THE DATE! KKT kennismiddag gewijd aan Kunstmatige Intelligentie (AI)
Thales, op het High Tech Systems park in Hengelo

Kennismaken?

Wilt u een keer kennismaken? Kom dan op onze volgende activiteit.

Aanmelden

Verslagen

Vind hier alle verslagen van diverse evenementen

Publicaties

Vind hier onze publicaties

Krul

Logo Stryker EU CDC Venlo
Logo Ubbink B.V.
Logo Voortman Consultancy
Logo iSee iKnow B.V.
Logo Adequaatment
Logo ICP Group
Logo OKAM advies Kwaliteit Arbo Milieu
Logo Cloudmazing Software
Logo ASSET-CARE maintenance engineers
Logo kijk op kwaliteit
Logo Dijkstra Plastics BV HK-Plastics BV
Logo IPA Bedrijfsmanagement
Logo DCW
Logo TReNT Glasvezel
Logo Saxion Hogeschool
Logo Coster Consult
Logo 3T BV
Logo Symbol B.V.
Logo Micronit Microtechnologies
Logo LOGICS B.V.
Logo Icologiq B.V.
Logo ROC van Twente
Logo NTS Norma Hengelo B.V.
Logo ZGT Ziekenhuisgroep Twente
Logo Adviesburo Witteveen
Logo Electromach B.V.
Logo Vernay Europa B.V.
Logo Siers Groep Oldenzaal B.V.
Logo Trioliet B.V.
Logo Minivalve International B.V.
Logo Wouter Witzel EuroValve B.V.
Logo Pentas Moulding B.V.
Logo Ortageo Nederland
Logo Asito B.V.
Logo Twentse weg- en waterbouw BV
Logo Qamedo
Logo Fute Ensuring Your Future
Logo ATS Applied Tech Systems B.V.
Logo Twente Quality Centre - TQC
Logo Oranda Krupers