9 november 2022 KKT Themabijeenkomst “Continu verbeteren borgen in cultuur”


Het KKT bestuur nodigde alle leden uit voor de eerste fysieke themabijeenkomst bij TWW in Borne afgelopen woensdag 9 november 2022. Het thema dat uit de enquête onder de leden naar voren is gekomen was: “Continu verbeteren borgen in cultuur”. Een bewust kleine groep van 12 leden sprak samen over dit thema en deed waardevolle inzichten op.

De bijeenkomst ging over het borgen van continu verbeteren. Dit gaat vaak via documenten, maar die hebben op zichzelf vaak weinig effect. En we weten dat de beste vorm van borging Poka Yoke is (het is zo ingericht dat het niet mis kan gaan). Neem als voorbeeld een USB-stekker, die kan er maar op één manier ingestoken worden. Welke oplossing ook gekozen wordt, borging in de cultuur inclusief in waarden, normen, mindset, houding en gedrag is essentieel.

Lees meer  >

16 mei 2022 KKT rondleiding bij RTV Oost


Op maandagavond 16 mei was de Kwaliteitskring op bezoek bij RTV Oost.

Jaap Hilbink, Manager Faciliteiten, nam ons mee in zijn presentatie over de uitdagingen waar RTV Oost mee te maken heeft in deze gedigitaliseerde wereld. Hij schetste ons eerst een stukje geschiedenis waarin 1985 Radio Oost begon als “Omroep voor Overijssel” en in 1992 de regionale televisie startte als RTV Oost.

In 2000 werd het een calamiteitenzender tijdens de Vuurwerkramp in Enschede.

Lees meer  >

23 maart 2022 KKT bedrijfsbezoek aan Equinix Data Center


Op woensdag 23 maart was de Kwaliteitskring op bezoek bij het datacenter van Equinix in Enschede. Datacenters bieden beveiligde omgevingen voor data. In Nederland staan de datacenters van Equinix in Amsterdam, Zwolle en Enschede.

We werden bij dit high tech bedrijf ontvangen met koffie en heerlijke macarons. Na de inleiding door onze voorzitter Joost Brinkhuis, trapte Frank van der Heijden, directeur van Equinix af met een korte film over Equinix waarin getoond werd dat dit internationaal opererende bedrijf dé specialist is in internetverbindingen en datacenters.

 

Lees meer  >

28 oktober 2021 KKT bedrijfsbezoek Bolk Logistics


Op donderdag 28 oktober was Kwaliteitskring Twente te gast bij Bolk Logistics in Hengelo. Deze logistieke tak van transportbedrijf Bolk is gevestigd naast de Combi Terminal Twente en verzorgt hier de opslag en verlading van pallets met zoutproducten van het naastgelegen Nobian (voorheen Akzo).

We werden bij dit oer-Twentse bedrijf stijlvol ontvangen met krentewegge bij de koffie. Vervolgens waren er een aantal presentaties, over de historie van het bedrijf Bolk en de samenwerking met Combi Terminal Twente, over de dienstverlening aan Nobian en de automatisering van het Hengelose warehouse en ten slotte over de inrichting van de HSEQ-organisatie bij Bolk.

Lees meer  >

20 april 2021 Online Bijeenkomst KKNH bijeenkomst 'Verandermanagement voor niet-verandermanagers'.


Op 21 april 2021 organiseerde KKNH van de succesvolle bijeenkomst 'Verandermanagement voor niet-verandermanagers'.

Petra Kuipers heeft online een interactieve flitscursus 'Verandermanagement voor niet-verandermanagers' gegeven.

Hierin heeft zij haar inzichten, praktische voorbeelden en tools gedeeld waar wij direct zelf mee aan de slag kunnen.

Zoals beloofd, hierbij de presentatie die zij hierbij heeft gebruikt.

20210420 kwaliteitskring flitscursus veranderen

28 januari 2021 tweede themasessie Business Continuity (BC)Na een korte inleiding in enkele begrippen van Business Continuity door Onno Coster (Coster Consult) kwamen Jan Schapink en Niels Langhout (Eaton Industries) aan het woord met een uitvoerige presentatie over Business Continuity Management bij Eaton.

 

 


 

Lees meer  >

10 december 2020 Themasessie ‘Business continuity in de praktijk’


Kort verslag


Deze eerste themasessie over het jaarthema van de KKT (Business Continuity) begon met een kleine peiling onder de deelnemers. De resultaten staan hieronder.

Lees meer  >

Remote auditen in Coronatijd


Matthijs Dierick, DNV GL, neemt ons mee in de werkwijzen van DNV en de ervaringen met remote auditen. 

            matthijs D 

Lees meer  >

06-02-2020 bedrijfsbezoek Demcon


Met een groot gezelschap (35 personen) waren we deze middag te gast bij Demcon

Na de ontvangst in het geheel nieuwe productiepand, waar we de eerste gasten waren, nam dhr. Sytze Spijksma het woord voor een algemeen bedrijfsoverzicht. In 1993 begonnen als spin-off van de UT in de mechatronica.
Nu, een kleine 30 jaar later met 7 locaties in binnen- en buitenland en 700fte. Over groei gesproken! Demcon ontwikkelt activiteiten in o.a. de volgende sectoren: Hi-Tech systems, Medical systems en Robotic Systems.

Lees meer  >

28-11-2019 bedrijfsbezoek Eaton Industries Netherlands B.V. in Hengelo


De middag startte met een aantal korte KKT mededelingen, waarna de directeur van de Eaton locatie in Hengelo, de heer David Rees, in een korte introductie vertelde over Eaton.
Eaton is een powermanagementbedrijf met in 2018 een omzet van $21,6 miljard. Zij bieden energie-efficiënte oplossingen die hun klanten helpen om hun elektrische, hydraulische en mechanische energie efficiënter, veiliger en duurzamer te beheren. Eaton wijdt zich aan het verbeteren van de levenskwaliteit en het milieu door het gebruik van powermanagementtechnologieën en -diensten. Eaton telt wereldwijd ongeveer 99.000 medewerkers en levert producten in meer dan 175 landen.
Eaton heeft 4 bedrijfstakken: Electrical, Hydraulics, Aerospace en Vehicle.
Eaton Industries Netherlands B.V. valt onder de groep Electrical.
Eaton Industries Netherlands B.V. ontwikkelt, produceert en verkoopt producten, al meer dan een eeuw, voor schakelen, verdelen en beveiligen van elektrische energie op laag- en middenspanningsniveau. De merknaam Holec (vroeger Hazemeijer) is een goede bekende voor nutsbedrijven, elektrotechnische installateurs in de lichte en zware industrie.
In een overzicht liet de heer Rees zien dat Eaton in staat is klantgerichte oplossingen te bieden die voorzien in de behoeften van datacenters, industriële ondernemingen, instellingen, overheid, nutsbedrijven, commerciële bedrijven, particuliere sector, IT-bedrijven en markten voor missie-kritische toepassingen en OEM.

Lees meer  >

14-02-2018 Benchmark Electronics,


Al 45 jaar aanwezig

Het gebouw van Benchmark werd oorspronkelijk voor Philips gebouwd in 1972, hetzelfde jaar waarin de KKT werd opgericht. Nadat Philips vertrok vestigde Pemstar zich in het gebouw en dat bedrijf werd in 2007 overgenomen door het Amerikaanse Benchmark Electronics Incorporated.

Lees meer  >

08-01-2018 Rode Loper


Nieuwjaarsijeenkomst 2018 Twentse Netwerkorganisaties groot succes!

Meer dan 600 deelnemers van de netwerkorganisaties waren aanwezig op deze interessante en gezellige bijeenkomst in Hengelo.

Fotograaf (Eric Brinkhorst)

Lees meer  >

19-05-2017 Activistenavond Ootmarsum


Gepubliceerd: 29-05-17

Op 19 mei was het weer tijd voor de jaarlijkse activisten avond, georganiseerd om alle actieve leden van de diverse commissies te bedanken voor hun inzet van het afgelopen jaar.

Lees meer  >

18-05-2017 Kringmiddag Koninklijke Gazelle NV


Gepubliceerd: 12-06-17

Op 18 mei 2017 was de KKT met een groep van circa 30 leden welkom bij Koninklijke Gazelle NV in Dieren. 2017 Is een bijzonder jaar voor Koninklijke Gazelle want men bestaat namelijk 125 jaar.

Lees meer  >

19-04-2017 College tour NFI Den Haag


Met pakweg 25 personen heeft de Kwaliteitskring Twente op 19 april 2017 het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag bezocht. Het NFI verricht forensisch onderzoek en staat regelmatig in de belangstelling.

Lees meer  >

14-03-2017 bedrijfsbezoek Electromach


Gepubliceerd: 13-05-17

Op 14 maart 2017 was de KKT met een groep van circa 25 leden welkom bij Electromach in Hengelo.

Lees meer  >

8-12-2016 Kringbijeenkomst Thales


Gepubliceerd: 22-12-16

Op donderdag 8 december waren we welkom voor een kringbijeenkomst in de nieuwe gebouwen van Thales in Hengelo. We beginnen in de Van Gogh zaal van het Shared Facility Centre.
Lees meer  >

11-10-2016 Kringbijeenkomst Zeton


Gepubliceerd: 18-10-16

Op het eerste gezicht lijkt Zeton een heel gewoon bedrijf zoals er zo velen zijn, maar, staat daar geen tent op het dak….? Deze kringmiddag van de KKT zijn we te gast bij Zeton in Enschede en eenmaal binnen in dit mooie pand komen we er als snel achter dat we bij een bijzonder bedrijf zijn beland.

Lees meer  >

46e ALV op 14-09-2016


Gepubliceerd: 15-09-16

Op 14 september vond de 46e Algemene Ledenvergadering van de Kwaliteitskring Twente plaats. Hiervoor was deze keer voor een prachtige locatie gekozen, de Oude Usselerschool in Enschede.

Lees meer  >

Agenda

KKT lezing Jaap Scholten, Drie zakken dameskleding, twee cakes Kyiv en een sniper
KKT lezing Jaap Scholten, Drie zakken dameskleding, twee cakes Kyiv en een sniper - 21 februari 2023
De Veldmaat 8, 7522 NM Enschede
KKT Themabijeenkomst - “Visuele feedback procesprestaties” - VOLGEBOEKT
Hazemeijerstraat 300, 7555 RJ Hengelo
Bedrijfsbezoek Johma Salades - VOLGEBOEKT
De Pol 35, 7581 CZ Losser
KKT Kwaliteitsdag - half april 2023

Kennismaken?

Wilt u een keer kennismaken? Kom dan op onze volgende activiteit.

Aanmelden

Verslagen

Vind hier alle verslagen van diverse evenementen

Publicaties

Vind hier onze publicaties

Krul

Logo Ubbink B.V.
Logo Voortman Consultancy
Logo iSee iKnow B.V.
Logo Adequaatment
Logo ICP Group
Logo OKAM advies Kwaliteit Arbo Milieu
Logo AfvalWater Techniek Twente B.V.
Logo ASSET-CARE maintenance engineers
Logo kijk op kwaliteit
Logo Dijkstra Plastics BV HK-Plastics BV
Logo IPA Bedrijfsmanagement
Logo TReNT Glasvezel
Logo Coster Consult
Logo 3T BV
Logo Symbol B.V.
Logo Micronit Microtechnologies
Logo Audite Adviesbureau
Logo LOGICS B.V.
Logo Icologiq B.V.
Logo ROC van Twente
Logo NTS Norma Hengelo B.V.
Logo ZGT Ziekenhuisgroep Twente
Logo SWB Midden Twente
Logo Adviesburo Witteveen
Logo Electromach B.V.
Logo Vernay Europa B.V.
Logo Siers Groep Oldenzaal B.V.
Logo Trioliet B.V.
Logo Minivalve International B.V.
Logo Wouter Witzel EuroValve B.V.
Logo Pentas Moulding B.V.
Logo Ortageo Nederland
Logo Asito B.V.
Logo Twentse weg- en waterbouw BV
Logo Qamedo
Logo STRAIGHT Human Support
Logo ATS Applied Tech Systems B.V.
Logo Brink Climate Systems B.V.
Logo Q-Consult Progress Partners
Logo Twente Quality Centre - TQC
Logo Oranda Krupers